DnB kan ikke svare på fastrente

Norges største bank ville mandag ikke tilby fastrentelån. Banken kan heller ikke svare på til hvilken kurs gamle fastrentelån innfris og mottar ikke innskudd med rentebinding.

No milk today.
No milk today. Vis mer
Publisert

DinSide forsøkte for én uke siden å innhente den kursen DnB var villig til å innløse et gammelt fastrentelån til. Banken har brukt én uke på å svare, og svaret er "vet ikke". DnB suspenderte nye fastrentelån fredag formiddag, tilbød dem igjen fredag ettermiddag for så igjen å suspendere dem mandag.

Mer dramatisk er det at banken ikke kan svare eksisterende kunder på hvilken kurs de ville få om de ønsket å løse inn fastrentelånene sine. Kundene får nå beskjed om å vente noen dager.

Dramatisk svikt

At det ikke stilles priser på obligasjoner, er i virkeligheten en ganske dramatisk svikt i den norske økonomiske infrastrukturen. Vi har blitt et land uten obligasjonsmarked, og dermed uten noen veiviser man kan måle langsiktige investeringer i realmarkedet mot. Obligasjonsmarkedene har vært "plaget" av lav omsetning i langt tid, men market-makere har daglig stilt kjøps- og salgskurser i toneangivende lån. I går sa DnB at de nekter å stille kjøpskurs på sine egne lån. Usikkerheten er for stor.

I går ettermiddag stanset også DnB salg av andeler i de rentefondene som investerer i obligasjoner og banken mottar ikke lenger innskudd med tidsbinding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.