DnB-kortene fortsatt på avveie

200 bankkort fra DnB Nor er fortsatt på avveie.

Publisert
Sist oppdatert

De over 200 DnB NOR-bankkortene, som har vært savnet siden fredag, er fortsatt på avveie, opplyser informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB NOR til NTB.

Hun presiserer at banken har tett kontakt med Posten Norge for å finne ut av hvor kortene har tatt veien. Ut over dette er informasjonsrådgiveren knapp med å kommentere saken. Dette er av hensyn til sikkerheten, opplyser hun.

Les også: Kortsvindel for 100 millioner kroner

Det er bankkunder, som henvendte seg til banken med forespørsel om hvor det ble av nye bankkort, som har fått banken og Posten Norge til å reagere. Informasjonsrådgiver Marit Giske sier at det finnes bekreftelse på at kortene er sendt fra produsenten Tag Systems i Mo i Rana til Bodø postkontor. Foreløpig stopper alle spor der.

Informasjonssjef Merete Jebsen i Posten sier til VG at de ikke har noen bekreftelse på at Posten virkelig har mottatt kortene.

Aktuelt: Bruk mobilen som kredittkort

Hårreisende

Forbrukerrådets rådgiver Bjørnar Eilertsen synes det er hårreisende at kortene er forsvunnet.

- På et bankkort står fødselsnummer og alle andre opplysninger uvedkommende trenger for å foreta et identitetstyveri, sier Eilertsen.

Han mener banken har et klart ansvar for å ordne opp, og reagerer på at DnB NOR ikke automatisk sperret kortene som er på avveie.

AKTUELT:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer