DNB kredittsjekker alle jobbsøkere

Betalingsanmerkning kan koste deg mer enn et nytt kredittkort.

Informasjonsdirektør Thomas Midteide ønsker at nye kolleger har orden i egen økonomi.  Foto: DNB
Informasjonsdirektør Thomas Midteide ønsker at nye kolleger har orden i egen økonomi. Foto: DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange vet at betalingsanmerkninger kan skape problemer når man skal søke om kredittkort eller boliglån. Men visste du at kredittsjekk brukes i langt flere sammenhenger?

De fleste leverandører av abonnementstjenester kredittsjekker kundene sine før de inngår avtaler. Det kan være alt fra mobilselskaper og kanalpakkeleverandører, til energiselskaper og bokklubber. I verste fall kan du bli utestengt som kunde. Og klarer du deg egentlig uten mobil eller TV-tjenester?

– Livet kan fort bli traurig for dem som har fått betalingsanmerkninger. Dette er jo tjenester som mange bruker til daglig, forteller Frode Berg, administrerende direktør i AAA Soliditet.

Drømmejobben henger i en tynn tråd

Det er ikke bare DNBs potensielle kunder på lån og kredittkort som må under lupen. DNB kredittsjekker også alle jobbsøkere de ønsker å gi et tilbud i selskapet.

– Vi kredittsjekker alle som får jobbtilbud fra oss. Grunnen er at hvis man har et avhengighetsforhold til en kredittinstitusjon, eller har en veldig uryddig og krevende økonomi, så blir det vanskelig å jobbe med andres økonomi. Våre ansatte må altså ha en ryddig økonomi for å kunne være en troverdig rådgiver for andre. Dette er nok vanlig for hele finansbransjen. Det er ikke ofte vi må takke nei til en kandidat på grunn av økonomiske forhold, men det hender, forteller Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DNB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer