Ta ut penger i Norge eller i utlandet?

DNB-minibanken på Gardermoen med dårligst valutakurs

Vi fikk en bedre valutakurs ved ankomst Gran Canaria, enn på Gardermoen før avreise.

DÅRLIGST EURO-KURS: DNB gir deg ikke Visas offisielle valutakurs, men setter sin egen kurs på sine minibanker på Gardermoen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DÅRLIGST EURO-KURS: DNB gir deg ikke Visas offisielle valutakurs, men setter sin egen kurs på sine minibanker på Gardermoen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et spørsmål man ofte stiller seg, er om det lønner seg å ta ut valuta når man skal utenlands før avreise på Gardermoen, eller vel fremme på reisemålet - hvor man advares mot å velge «norsk valuta».

Ofte ender man opp med å ta ut litt penger på flyplassen før avreise, fordi det kan være praktisk. Men det kan koste deg ekstra i form av en dårligere valutakurs.

Da Dinside testet dette ut, hadde DNBs minibanker på Oslo lufthavn en dårligere kurs enn sine konkurrenter på Gran Canaria.

DNB med dårligst valutakus på euro

Med et DNB Visa debetkort har vi gjort uttak av euro på en av DNBs minibanker på Oslo lufthavn, på flyplassen ved ankomst Gran Canaria og vel fremme på destinasjonen i Las Palmas.

Den dårligste euro-kursen fikk vi av DNB.

Visa har en offisiell valutakurs som bankene vanligvis belaster kortholderen for. Da vi gjennomførte vår valutatest, var denne kursen 9,105561.

Kursen vi fikk hos DNB på Gardermoen, var derimot 9,5641.

Også dagens euro-kurs fra DNB er høyere enn den fra Visa, henholdsvis 9,955437 og 9,579553.

- Det finnes transaksjoner der det ikke er Visas kurser som benyttes, for eksempel ved uttak av utenlandsk valuta i en norsk minibank. Dette vil være en transaksjon der minibankeieren setter kursen, forteller Jens A. Nes i Visa Europe til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer