DnB NOR hever renten

Renteøkningene til forbruker er i gang etter at sentralbanken denne uken økte foliorenta.

Publisert
Sist oppdatert

Først ute er landets største bank - DnBNOR - etter sentralbankens beslutning om å øke foliorenten med en "kvarting" - til 5,0 prosent.

Øker mer enn 0,25 pst

Med bakgrunn i utviklingen i markedsrenter og Norges Banks siste heving av styringsrenten setter DnB NOR opp renten på innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng og boliglån med 0,35 prosentpoeng. I tillegg lanseres et meget konkurransedyktig tilbud på fastrenteinnskudd, skriver banken i en pressemelding. Ifølge pressemeldingen, blir nå beste nominelle rente for boliglån innenfor 60 prosent av verdigrunnlaget på 5,95 prosent.

Økningen i sparerenten på 0,40 prosentpoeng gjelder innskudd over 100.000 kroner. For sparing under 100.000 kroner er økningen 0,25 prosentpoeng. Banken lanserer dessuten fastrenteinnskudd med ett års bindingstid til en rente på 5,55 prosent. Tilbudet gjelder fastrenteinnskudd på 25.000 kroner eller mer, og vil være tilgjengelig fra tirsdag 2. oktober. Renteendringen iverksettes fra onsdag 3. oktober for nye boliglån, og fra 19. november for eksisterende lån og innskudd, melder DnBNOR.

Klar for å bytte bank? Sjekk dagens priser!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer