DnB NOR sitter fortsatt på gjerdet

Storbanken holder fast ved å ikke øke renten nå.

DnB NOR har bestemt seg for å vente med å sette opp renten. Foto: Colourbox.com
DnB NOR har bestemt seg for å vente med å sette opp renten. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått fjorten dager siden Norges Bank gikk ut som første sentralbank i Europa og satte opp styringsrenten. Flere banker, deriblant Fokus Bank, Nordea og Sparebank 1 SR-bank, har fulgt etter Norges Bank, men storbanken DnB NOR har fortsatt ikke rørt sine renter etter rentehevingen fra Norges Bank.

- Vi har hele tiden sagt at det er pengemarkedsrenten sammen med konkurransesituasjonen som i stor grad avgjør vår rentesetting. Dette budskapet holdt vi på da Norges Bank satte renten ned gjennom høsten 2008 og våren 2009, og vi holder på det nå når styringsrenten beveger seg oppover igjen, sier konserndirektør for Retail Norge, Karin Bing Orgland.

Se også: Bankene utsetter renteheving

Og pengemarkedet fungerer for tiden godt i Norge. 3 måneders NIBOR ligger i skrivende stund på 2,07 prosent.

Men er de billigst?

DnB NOR hevder dermed at de troner øverst på de 10 første plassene på Finansportalens rentebarometer. Det er en sannhet med modifikasjoner og kommer helt an på hvor mye du vil låne - og om du er villig til å binde deg til en produktpakke.

Som oftest tilbyr bankene deg en bedre avtale dersom du binder deg til flere produkter og tjenester. De fleste bankene gir også en lavere rente jo mer du låner, men merk at dette gjelder selve beløpet og ikke belåningsgraden. For da er det motsatt: du får som regel høyere rente jo høyere belåningsgraden er, det vil si hvor stor andel av boligens markedsverdi du trenger å låne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer