DnB NOR vs. Skandiabanken

Det er umulig å se klart for seg virkningen for forbrukere av en fusjon mellom DnB NOR og Skandiabanken. Se hvor forskjellige de er i våre fire runder "i bokseringen".

Publisert
Sist oppdatert

Det er vanskelig - for ikke å si umulig - å forestille seg hva en en fusjon mellom DnB NOR og Skandiabanken vil kunne komme til å bety for forbrukerne. Det eneste som er sikkert, er at større ulikheter mellom to banker skal en bankkunde lete lenge etter.

Foreløpig er det ikke mer substans i ryktene om en fusjon, enn at DnB NORs Sverige-sjef har uttrykt interesse for et oppkjøp av Skandiabanken i et intervju med svenske Dagens Industri. Skulle den uttrykte interessen utvikle seg til en reell allianse, er det noen svært ulike sengefeller som skal avle banktjenester til forbrukerne i fremtiden.

Så ulike er de, at vi inntil videre har satt dem i bokseringen. For DnB NOR er det kundeprogrammet Total som tilbys over 300.000 personkunder, som kjemper. Som grep i kampen, har deltakerne bare lov til å bruke tjenestene som er aller viktigst for vanlige bankkunder.

Partene står jevnt etter første runde. De viktigste transaksjonene er priset til null kroner hos begge.

I annen runde, viser begge tegn på svakhet. Skandiabankens valutapåslag er nesten dobbelt så høyt som DnB NORs. På den annen side, spørs det om ikke gebyrene på 25 kroner hver gang DnB NOR-kunden skal ha kontanter på utenlandsreisen, oppveier for styrken ved det lave valutapåslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer