DnB NORs rente opp igjen

Bare tre uker siden sist.

DnB NOR satte opp renta senest i september. Foto: Colourbox.com
DnB NOR satte opp renta senest i september. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Med bakgrunn i kraftig oppgang i pengemarkedsrentene, samt økte innlånskostnader fra internasjonale finansmarkeder, hever DnB NOR rentene for person- og bedriftskunder, skriver DnB NOR på sin nettside.

Regn ut hva en renteendring vil koste deg

De skriver videre at renteøkningen er en konsekvens av den ekstraordinære prisøkningen på bankenes innlån.

Boliglånsrenta vil da gå opp 0,60 prosentpoeng og det samme med innskuddsrenta. Endringene vil tre i kraft 9. oktober for nye lån, og 24. november for eksisterende lån og innskudd.

DnB NOR har allerede satt opp renta en gang i høst. Les hele saken her

Om renta kan gå opp enda mer fremover?
- Renteøkningen gjenspeiler ikke fullt ut den økningen som har vært i pengemarkedet, derfor kan ytterligere renteendringer bli aktuelle. Når prisøkningen er så kraftig på våre råvarer, som er penger, må dette gjenspeile seg i våre priser, skriver DnB NOR på sine nettsider.

- Prisen som bankene betaler for å låne penger har økt, og det fører til økte renter for kundene. For sparekunder er det bra, men for lånekundene blir hverdagen tøffere. Våre undersøkelser viser at åtte av ti er komfortable med renteøkninger. De har en buffer til å tåle det, sier Sidsel Sodefjed Jørgensen, forbrukerøkonom i DnB NOR.

Få full oversikt over finanskrisen 2008 her

Hun sier videre at man bør unngå småkjøp, og heller ikke kjøpe ta-med kaffe. Man bør dessuten gå ned litt på forbruket, mener Sodefjed Jørgensen.

Les også: Slik bytter du bank

Som forbruker har du krav på å bli varslet minst seks uker før renteøkningen trer i kraft på dine eksisterende lån og innskudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer