DnB NORs rente opp igjen

Bare tre uker siden sist.

DnB NOR satte opp renta senest i september. Foto: Colourbox.com
DnB NOR satte opp renta senest i september. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Med bakgrunn i kraftig oppgang i pengemarkedsrentene, samt økte innlånskostnader fra internasjonale finansmarkeder, hever DnB NOR rentene for person- og bedriftskunder, skriver DnB NOR på sin nettside.

Regn ut hva en renteendring vil koste deg

De skriver videre at renteøkningen er en konsekvens av den ekstraordinære prisøkningen på bankenes innlån.

Boliglånsrenta vil da gå opp 0,60 prosentpoeng og det samme med innskuddsrenta. Endringene vil tre i kraft 9. oktober for nye lån, og 24. november for eksisterende lån og innskudd.

DnB NOR har allerede satt opp renta en gang i høst. Les hele saken her

Om renta kan gå opp enda mer fremover?- Renteøkningen gjenspeiler ikke fullt ut den økningen som har vært i pengemarkedet, derfor kan ytterligere renteendringer bli aktuelle. Når prisøkningen er så kraftig på våre råvarer, som er penger, må dette gjenspeile seg i våre priser, skriver DnB NOR på sine nettsider.

- Prisen som bankene betaler for å låne penger har økt, og det fører til økte renter for kundene. For sparekunder er det bra, men for lånekundene blir hverdagen tøffere. Våre undersøkelser viser at åtte av ti er komfortable med renteøkninger. De har en buffer til å tåle det, sier Sidsel Sodefjed Jørgensen, forbrukerøkonom i DnB NOR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.