Boliglånsrente

DNB øker renta inntil 0,25 prosentpoeng

Nok en gang er de første bank som øker renta etter hevingen av styringsrenta.

SKJER TIL HØSTEN: «Vi øker renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng. For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 7. november 2019», skriver Norges største bank i en pressemelding. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
SKJER TIL HØSTEN: «Vi øker renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng. For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 7. november 2019», skriver Norges største bank i en pressemelding. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNB øker renta etter at Norges Bank i går økte styringsrenta fra 1,25 til 1,5 prosent, melder Dagens Næringsliv.

«Vi øker renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng. For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft fra 7. november 2019», skriver Norges største bank i en pressemelding.

DNB viser til at rentenivået de siste åra har vært «rekordlavt», og at rentehevingen fra sentralbanken er et tegn på at det går bra med norsk økonomi.

«DNB vil fortsette å tilby konkurransedyktige betingelser på lån», skriver de.

Også etter forrige renteøkning var DNB først ute med å øke utlånsrentene sine.

Når sentralbanken øker styringsrenta, er bankene som regel ikke seine med å følge etter og øke utlånsrentene sine.

Elisabeth Realfsen i Finansportalen forklarer at bankene normalt vil si at når prisen på deres innlån øker med 0,25 prosentpoeng, må utlånsrentene til forbrukerne øke med like mye, for at bankenes fortjenestemarginer skal være uendret. Dette kalles utlånsmargin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer