DNB samler svindelmailer på egen nettsidene

Lettere for kundene å sjekke om de har fått svindelmail.

DNB får mange telefoner fra kunder som har mottatt mistenkelig mail. Nå har de opprettet en egen nettside der du kan sjekke selv. Foto: Kristina Picard/Kim Jansson/Colourbox
DNB får mange telefoner fra kunder som har mottatt mistenkelig mail. Nå har de opprettet en egen nettside der du kan sjekke selv. Foto: Kristina Picard/Kim Jansson/Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått en svindelmail fra noen som utgir seg for å være DNB i det siste? Du er ikke alene. Svindlerne er hissige om dagen, og sender ut mailer i stort monn.

Og det kan tyde på at dette skaper endel arbeid for banker, som DNB. Nå har de opprettet en egen nettside hvor de samler svindelmailer som er i sirkulasjon. Her kan kundene sjekke om mailen de har mottatt er phishing-forsøk, og de slipper å ringe til DNB. Og banken reduserer dermed trykket hos kundeservice.

Svindlere angriper DNBs kunder - igjen, men også andre storbanker er utsatt: Som Nordea og Sparebank 1.

Ikke bare kunder som mottar svindelpost

DNB informerer kundene om sine nye tiltak mot bandittene på Facebook. Men det er også mange spørsmål som melder seg. Kunder lurer eksempelvis på hvordan svindlerne vet at de er kunde i DNB og attpåtil får tak i mailadressen deres.

– De har ingen informasjon om hvem som er kunder, og hvem som ikke er det. De sender ut i et stort omfang, både til kunder av oss - og til mennesker som ikke har noe kundeforhold hos oss. Det er altså helt tilfeldig at du både er kunde hos oss, og har fått denne mailen, beroliger DNB på Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer