Rentenivå

DNB spår uendret rente i tre år

Men ikke alle ekspertene tror renta vil stå på stedet hvil like lenge.

UENDRET, ENN SÅ LENGE: DNB Markets-økonom Jeannette Strøm Fjære sier det ikke ligger an til å bli flere renteøkninger fra sentralbanken de neste tre årene, ei heller noen rentenedgang. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.
UENDRET, ENN SÅ LENGE: DNB Markets-økonom Jeannette Strøm Fjære sier det ikke ligger an til å bli flere renteøkninger fra sentralbanken de neste tre årene, ei heller noen rentenedgang. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Da Norges Bank økte styringsrenta i september 2019, var ekspertene delte i hvorvidt renteøkningen ville bli en realitet.

Når fasiten forelå, var de fleste enige om at det kommer til å bli ei stund til neste gang sentralbanken hever renta. Dette sa også sentralbanksjefen under pressekonferansen etter rentebeslutningen:

- Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dette nivået den nærmeste tiden, sa Øystein Olsen.

Tre år med uendret rente

Overfor Nettavisen sier økonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets at de ikke tror på renteendringer fra Norges Bank de nærmeste årene i fravær av nye sjokk.

Strøm Fjære mener dette synet er i tråd med sentralbankens egne prognoser. Den såkalte rentebanen, altså forventet renteutvikling, går ut 2022. Den indikerer en styringsrente på 1,53 prosent i fjerde kvartal 2022, som i praksis tilsvarer dagens rentenivå på 1,50 prosent.

Det ligger dog heller ikke an til noen rentenedgang her hjemme, ifølge DNB Markets. Flere av de store, utenlanske sentralbankene har satt ned rentene sine og/eller tilført markedet mer penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer