Dobbel pris på netthandel

Sterk krone gjør at det er gode tider for netthandel. Men lar du deg rive med, kan du ende opp å betale mye mer enn først antatt.

Denne buksen koster egentlig 931,39 kroner i en amerikansk nettbutikk. Men regner du med frakt, toll, moms og gebyr på Posten må du betale det dobbelte for å få varen til Norge. Foto: Faksimile fra couturecandy.com
Denne buksen koster egentlig 931,39 kroner i en amerikansk nettbutikk. Men regner du med frakt, toll, moms og gebyr på Posten må du betale det dobbelte for å få varen til Norge. Foto: Faksimile fra couturecandy.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den norske kronen i slaget igjen. Nå koster britiske pund under ti kroner, og i går kunne vi notere amerikanske dollar til under 6 kroner. I dag har norskekronen svekket seg ørlite mot den amerikanske dollaren, men ligger bare så vidt og vipper på sekskronersgrensen.

Den norske kronen er også inne i en bedre periode enn på lenge, målt mot euro. Euroen koster nå cirka 8,6 kroner - et godt stykke over det nordmenn i sydenferiemodus kunne tenke seg å betale, men betydelig lavere enn det vi måtte betale tidligere i sommer. Rundt månedsskifte juni/juli betalte nordmenn på ferie i EU-land godt over 9 kroner per europeisk mynt.

100 danske kroner koster cirka 115 norske kroner, et betydelig dukk fra rundt 120 kroner tidligere denne sommeren. 100 svenske kroner koster nå om lag 85 norske kroner, noe som er bedre enn snittet de siste årene, men et par kroner dyrere enn for et par måneder siden.

Genialt for netthandel

Mange irriterer seg over den sure 200-kronersgrensen, som gjør at du ikke kan handle over denne summen på nett, før norsk merverdiavgift og eventuelt toll må betales. Derfor er det ekstra godt å se at norsk krone er i medvind, for da får en presset dyrere produkter inn under den skjøre grensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer