Dobbeltforsikret?

Å forsikre samme gjenstand mer enn en gang er et meningsløst pengesluk.

Publisert
Sist oppdatert

I følge direktør for organisasjonsmarkedet i Sparebank1- gruppen Sivert Bjørndalsæter, er det lite meningsfylt å bruke ordet dobbeltforsikret om andre forsikringstyper enn skade.

- Når det gjelder livs-, dødsrisiko og uføredekning, er nordmenn generelt for dårlig dekket. Dessuten kommer utbetalingene oppå hverandre når de utløses - du mister jo ikke noe ved å betale to steder, påpeker han.

- Med skadeforsikringer er det annerledes. Grunnlaget for erstatningen er jo verdien av gjenstanden, og du får jo ikke dekket en vannskade i hjemmet ditt mer enn en gang, fortsetter Bjørndalsæter

Flest kvinner

Han kan dessuten fortelle at LO-forbund med overvekt av kvinner har hatt størst hyppighet av dobbeltforsikring av hjem - med et medlemskap i LO følger det nemlig med en kollektiv hjemforsikring.

- Dessverre tror jeg dette har en sammenheng med at kvinner ikke blir trodd når de kommer hjem og forteller at hjemmet er forsikret, forteller Bjørndalssæter, som mener at dette i mindre grad gjør seg gjeldende i yngre generasjoner.

I følge Sparebank1, koster en typisk hjemforsikring 1.000 til 1.500 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer