Skattemeldingen 2019

Dobbeltsjekk disse beløpene i dag

Hvis ikke kan du i verste gå glipp av flere tusen i skattefradrag.

SKATTEMELDINGEN: SIkrer du deg at alle fradragene er kommet med, kan det i beste fall bety flere tusen kroner i tilbakebetalt skatt. Foto: Berit B. Njarga
SKATTEMELDINGEN: SIkrer du deg at alle fradragene er kommet med, kan det i beste fall bety flere tusen kroner i tilbakebetalt skatt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Som kjent trenger du ikke å levere skattemeldingen - men har du fått den nye versjonen av skattemeldingen lønner dette seg om du vil ha skatteoppgjøret tidligere.

Samtidig bør du sjekke over at fradragene som kan utgjøre flere tusen kroner, er kommet med.

Rekker du det ikke i løpet av dagen, kan du be om å få utsatt leveringsfrist.

Sjekk disse fradragene

Enkelte fradrag kan utgjøre mange tusen kroner i skattefradrag, dermed er det dumt å gå glipp av disse pengene fordi du ikke har sjekket skattemeldingen godt nok.

Her ser du noen eksempler på fradrag som kan utgjøre mye om de ikke er kommet med.

Foreldrefradraget er ett av disse, og baserer seg eksempelvis på innrapporterte tall fra barnehage og SFO. Utgifter til pass av barn som er yngre enn 12 år i inntektsåret, er begrenset til 25.000 kroner for ett barn og 15 000 kroner i tillegg for hvert barn utover det første.

Reisefradraget kan også utgjøre et større beløp om du har lang reisevei til jobb - og fradraget ikke er kommet med. Har du for eksempel 115 kilometers reisevei tur-retur hjem og jobb, skal du betale i overkant av 4000 kroner mindre i skatt. Du kan bruke Skatteetatens reisefradragsveileder til å beregne hvor mye reisefradraget utgjør for deg. Normalt regner man 230 arbeidsdager i et kalenderår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer