Omsorgspenger

Dobler «hjemme med sykt barn»-dagene

Regjeringen nullstiller antall dager med omsorgspenger.

GLEDELIG NYHET: Barne- og familieministeren har en god nyhet til foreldre med behov for omsorgsdager utover høsten. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix
GLEDELIG NYHET: Barne- og familieministeren har en god nyhet til foreldre med behov for omsorgsdager utover høsten. Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad avslørte på pressekonferansen fredag at regjeringen vil nullstille dager med omsorgspenger fra 1. juli.

- Det er en nyhet for familier at antall dager med rett til omsorgspenger nullstilles fra 1. juli. Det betyr at de har rett til like mange dager hjemme med sykt barn i andre halvdel av 2020 som de normalt får i løpet av et helt år, sier Ropstad.

- Gode nyheter

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank er enig i at dette er godt nytt for foreldre:

- Dette er gode nyheter for de som er berørt, og gir en ro rundt hvordan de skal klare å ta vare på barna, uten at de vil måtte ta ulønnet fri fra jobb og lide økonomisk for det, sier Tvetenstrand til Dinside.

Dette betyr det for deg

Nullstillingen av omsorgspenge-dagene vil gi de fleste foreldre ti dager hver i perioden juli til desember.

Foreldre med mer enn to barn vil få 15 dager.

I tillegg gis det ti ekstra dager for hvert kronisk syke eller funksjonshemmede barn, mens enslige forsørgere får dobbelt antall dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer