Dobler sjansen for å bli gravid

- Fenomenale resultater, sier ekspertene.

En ny fertilitetstest dobler sjansene for å bli gravid.  Foto: Colourbox
En ny fertilitetstest dobler sjansene for å bli gravid. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En genetisk test, komparativ genomisk hybridisering (CGH), gir nytt håp til ufrivillig barnløse. De første prøvene viser at metoden dobler sjansene for å bli gravid. Det melder Mail Online.

Finner kromosomfeil

Ifølge Haukeland Universitetssykehus er komparativ genomisk hybridisering (CGH) en avansert, molekylær undersøkelse hvor alle kromosomene blir undersøkt. (Vi presiserer at sykehuset ikke benytter denne metoden til noen form for foster/preimplantasjons-diagnostikk.)

Ifølge pasienthåndboka er kromosomfeil den viktigste forklaringen på abort før 10 ukers graviditet. Frukbarhetstesten identifiserer de friskeste embryoene som deretter brukes i in vitro-fertilisering (IVF: prøverørsmetoden).

Les også: Slik blir du raskere gravid

Tester utført på amerikanske par antyder at denne screeningmetoden av embryoer er den som gir mest håp for ufrivillig barnløse. Nå håper britiske eksperter å få tillatelse til å starte behandlingen i Storbritannia i løpet av få måneder.

18 av 23 ble gravide

Colorado Centre for reproductive Medicine prøvde ut metoden på ufruktbare kvinner, hvor tidligere IVF-prøver hadde vært mislykket eller endt med abort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer