Døds-smitten er kommet til Norden

Det er slått full SARS-alarm i Sverige. En mann som nylig kom hjem fra ferie i Østen har symptomene på smitte, og er isolert på at sykehus. Sykdommen er foreløpig ikke registrert i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske mannen har nylig kommet hjem etter en reise i Asia. Han har symptomer som peker i retning av lungesykdommen SARS og svenske myndigheter tar ingen sjanser, skriver Aftonbladet.

- Mannen er innlagt på et infeksjonssykehus med høyeste isolasjonsnivå for behandling og observasjon, sier Johan Giesecke hos Smittverninstituttet.

- Vi får sikkert se flere tilfeller de nærmeste dagene, sier han.

Foreløpig er det ikke funnet noen tegn på at SARS-smitten er kommet til Norge.

De ti landene SARS-sykdommen nå er registrert i er Sverige, Canada, Kina, Hongkong, Indonesia, Filippinene, Singapore, Taiwan, Thailand og Vietnam. I løpet av helgen ble det opplyst om åtte tilfeller i Canada, inkludert to dødsfall, og to tilfeller i Tyskland. Totalt har sykdommen, som har navnet SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome, alvorlig, akutt luftveissyndrom), nå rammet mer enn 500 og drept minst ni personer.

Alle norske sykehus mottar nå et brev fra Folkehelseinstituttet om hvordan man skal håndtere mistanke om SARS-tilfeller. Sykehusene oppfordres til forsiktighet og legene er pålagt umiddelbar varslingsplikt, skriver Dagens Medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer