Dollar i fritt fall

Dollar-kursen er historisk lav.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge NTB noterte Norges bank en dollarkurs nede i 5,2551, mandag 14. januar.

Dollaren har ikke vært så svak, regnet mot den norske kronen, etter at Norges Bank begynte sin valutastatistikk, 11. desember 1981. Norges banks valutastatistikk. (Ekstern lenke)

Se hvordan valutaene svingte i 2007 - og hva som er ventet for 2008.

Når det er sagt, året før var det imidlertid enda deiligere å være norsk i dollarland - da lå snittkursen på 4,75 kroner per dollar.

Etter det har den imidlertid stort sett ligget over 6-tallet, og vært oppe i over 9 kroner per dollar, både på midten av 80-tallet og i 2000, 2001 og 2002.

Frykter rentekutt

Ifølge Reuters.com skyldes nedgangen at markedet frykter rentekutt i slutten av januar, som følge av svake bedriftsresultater.

Flere analytikere Reuters har vært i kontakt med tror på et rentekutt på 0,5 prosentpoeng ved neste rentemøte 29. januar. Dersom spådommene slår til, vil den amerikanske renten være lavere enn renten i Euro-sonen for første gang på tre år.

Ifølge Dagens Næringsliv spår banken Citi, tidligere Citigroup, at dollaren skal videre nedover, og synke til under fem kroner i mars. Bunnen spås i juni, med en kurs på 4,84 kroner per dollar. Dette skyldes troen på en kraftig nedtur i det amerikanske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer