Dollar og pund blir dyrere

Men økonomene spår stabil euro-kurs.

STABIL: Mens euroen vil holde seg stabil i tiden fremover, tror DnB NORs økonomer at den norske krona vil svekkes både i forhold til dollaren og pundet.  Foto: Colourbox.com
STABIL: Mens euroen vil holde seg stabil i tiden fremover, tror DnB NORs økonomer at den norske krona vil svekkes både i forhold til dollaren og pundet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for en pågående krise i euro-sonen, kan nordmenn forvente en stabil valutakurs mellom norske kroner og euro i tiden fremover.

DnB NORs økonomer mener imidlertid at kursen på både dollar og pund vil bli mindre gunstig for oss nordmenn i tiden fremover.

Så mye dyrere blir det

Mens kursen i dag er 5,63 kroner per amerikanske dollar, forventer analytiker Camilla Viland i DnB NOR at kursen ligger på omkring 6,15 kroner per dollar om ett år.

Banken forventer en lignende stigning for det britiske pundet fra dagens kurs på 9,02 kroner per pund til omkring 9,40 om ett år.

Årsaken til dette er i hovedsak at prognosen for dollar og pund settes mot euro, og at begge er forventet å styrke seg mot den europeiske fellesvalutaen.

- Vi tror både USA og Storbritannia er mer fleksible økonomier enn den europeiske, og at det derfor er potensial for at veksten kan ta seg raskere opp i disse økonomiene enn i euro-sonen, sier Viland til DinSide.

Siden det er forventet et relativt stabilt forhold mellom euro og kroner, betyr dette i praksis at de to valutaene også vil styrke seg mot norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer