Dollaren faller, krona følger etter

Ingen grunn til å tro at du vil tjene mye på lav dollarkurs.

Dollaren faller nå, men vil igjen styrke seg mot europeisk valuta. Foto: Colourbox.com
Dollaren faller nå, men vil igjen styrke seg mot europeisk valuta. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dollarkursen har sunket mye de siste dagene, og dollaren har falt mye mot både euroen og kronekursen. Det er likevel ingen grunn til å glede seg til billig USA-shopping, skal vi tro analytikerne.

- Dollaren svekker seg nå, og vi tror det har sammenheng med den tiltaksplanen som amerikanske myndigheter har signalisert, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities.

Her finner du valutakursene

Bush-redning koster

Redningspakken som Bush-regjeringen har varslet, vil innebære betydelige kostnader for den amerikanske staten. Det vil merkes på dollarkursen, mener analytikerne i First Securities, fordi tiltakene vil føre til en økning i underskuddet på statsfinansene i USA.

- Det betyr også et underskudd på driftsbalansen til USA, og det gjør at markedet får mindre tillit til å investere i amerikanske verdipapirer. Når den amerikanske staten låner seg opp, og driftsbalansen svekkes, er det en naturlig reaksjon at vi får en svakere dollar. Dette er markedets respons på svakere utsikter, forklarer Wilhelmsen.

Vet du hvordan du påvirker renta?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.