Dominos pizza forlater Norge

Ønsker å trekke seg ut etter skuffende resultater.

SLUTT: Det sammenlignbare salget for Domino's-restaurantene, ekskludert Dolly Dimple’s, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent. Pizzakjeden Dominos Pizza vil forlate Norge etter skuffende resultater. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix.
SLUTT: Det sammenlignbare salget for Domino's-restaurantene, ekskludert Dolly Dimple’s, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent. Pizzakjeden Dominos Pizza vil forlate Norge etter skuffende resultater. Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Pizzakjeden eier ti Dolly Dimples-restauranter og 47 Dominos-restauranter i Norge. Nå ønsker den å trekke seg ut av landet etter skuffende resultater. Det kommer fram i kjedens kvartalsrapport torsdag morgen, melder E24.

Konklusjonen kommer etter å ha gjennomført en ekstern gransking av markedene der kjeden er til stede internasjonalt, nærmere bestemt i Norge, Island, Sveits og Sverige.

I rapporten kommer det, derimot, ikke fram hvordan pizzakjeden vil kvitte seg med den norske driften.

– Vi har konkludert at selv om dette er attraktive markeder, er ikke vi de beste eierne av disse virksomhetene. Styret har derfor bestemt å forlate disse markedene på en ordentlig måte, sier Dominos toppsjef i Vest-Europa, David Wild, ifølge E24.

Lavere salgsinntekter

Målt i norske kroner gikk salget i Norge i tredje kvartal tilbake med 0,3 prosent.

På grunn av nyåpninger hadde imidlertid Dominos-restaurantene, ekskludert Dolly Dimples-restaurantene, en vekst på 6,3 prosent.

Det sammenlignbare salget for Dominos-restaurantene, også her ekskludert Dolly Dimples, endte med et fall i salgsinntektene på 16,5 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer