Dømt etter kosttilskudd-kjøp

Politiet advarer mot å handle helsepreperater på nettet etter at en mor som kjøpte det hun trodde var uskyldig kosttilskudd til sønnene sine nå er dømt for å ha kjøpt ulovlige dopingmidler.

Publisert
Sist oppdatert

Moren hadde et plettfritt rulleblad og har hele livet lagt vekt på å være lovlydig, melder VG.

Nå er den 40 år gamle kvinnen registrert i strafferegisteret fordi kosttilskuddet hun bestilte fra et amerikansk internettselskap inneholdt stoffer som i Norge blir sett på som ulovlige dopingmidler.

Politiet tror ikke kvinnen visste at kosttilskuddet var ulovlig, men ifølge loven er det kundens ansvar å sjekke hva tilskuddet inneholder.

Hun ble dømt til å betale en bot på 3500 kroner eller sitte syv dager i fengsel.

Politiførstebetjent Bjørn Hermansen i Rogaland politidistrikt sier til VG at kvinnen ikke er alene om å få en overraskelse etter å ha handlet helsepreperater på nettet.

- Nylig har våre etterforskere fått tre saker der folk ikke er oppmerksomme på at et preparat som kan være lovlig i ett land, er ulovlig i Norge. Resultat er anmeldelser fra tollvesenet, og en reaksjon fra politiet mot personen som har bestilt og betalt for varen, sier Hermansen.

- Mange av dem som blir anmeldt i slike saker er ukjente av politiet fra før. Det viser at det er viktig at alle er klar over at domstolen har slått fast at det ikke nytter å skylde på rettsvillfarelse når varene viser seg å inneholde ulovlige stoffer, sier Hermansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer