Dømt etter kosttilskudd-kjøp

Politiet advarer mot å handle helsepreperater på nettet etter at en mor som kjøpte det hun trodde var uskyldig kosttilskudd til sønnene sine nå er dømt for å ha kjøpt ulovlige dopingmidler.

Publisert
Sist oppdatert

Moren hadde et plettfritt rulleblad og har hele livet lagt vekt på å være lovlydig, melder VG.

Nå er den 40 år gamle kvinnen registrert i strafferegisteret fordi kosttilskuddet hun bestilte fra et amerikansk internettselskap inneholdt stoffer som i Norge blir sett på som ulovlige dopingmidler.

Politiet tror ikke kvinnen visste at kosttilskuddet var ulovlig, men ifølge loven er det kundens ansvar å sjekke hva tilskuddet inneholder.

Hun ble dømt til å betale en bot på 3500 kroner eller sitte syv dager i fengsel.

Politiførstebetjent Bjørn Hermansen i Rogaland politidistrikt sier til VG at kvinnen ikke er alene om å få en overraskelse etter å ha handlet helsepreperater på nettet.

- Nylig har våre etterforskere fått tre saker der folk ikke er oppmerksomme på at et preparat som kan være lovlig i ett land, er ulovlig i Norge. Resultat er anmeldelser fra tollvesenet, og en reaksjon fra politiet mot personen som har bestilt og betalt for varen, sier Hermansen.

- Mange av dem som blir anmeldt i slike saker er ukjente av politiet fra før. Det viser at det er viktig at alle er klar over at domstolen har slått fast at det ikke nytter å skylde på rettsvillfarelse når varene viser seg å inneholde ulovlige stoffer, sier Hermansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.