Dømt for impotens

En italiensk mann må betale erstatning til sin kone på grunn av manglende potens. Sex er nemlig beskyttet av grunnloven.

Publisert
Sist oppdatert

Mangel på sex er et brudd på grunnloven, mener den italienske høyesteretten.

Den skuffede konen har nå fått medhold i kravet mot eks-mannen. Hun mener at mannen holdt potenssvikten hemmelig og at dette gir henne rett til en klekkelig erstatning.

Skuffende bryllupsnattDet italienske paret giftet seg før de tilbragte sin første natt sammen. Men bryllupsnatten viste seg å bli en stor nedtur.

Kvinnen mener impotensen frarøver henne retten til å være en fullstendig kvinne og mor. At mannen holdt problemet hemmelig, er også et brudd på ekteskapets krav til loyalitet og god vilje, skriver BBC News.

Beskyttet av grunnlovenLokale domstoler i Palermo på Secilia avviste først kvinnens krav. Men saken ble anket til Høyesterett, som viste seg å ha mer sans for kvinnens argumenter.

Dommerne mener retten til seksualitet er beskyttet av grunnloven. De konkluderer også med at klageren har opplevd "et brudd på hennes grunnleggende rett til å oppfylle sin rolle i familien og samfunnet, som kvinne, ektefelle og muligens som mor".

Saken er nå til behandlig hos lokale domstoler som skal avgjøre hvor mye den impotente mannen bør betale i erstatning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.