Skatt av gaver

Donerer du penger til disse, får du skattefradrag

Se listen over godkjente frivillige organisasjonene av Skatteetaten.

PENGEGAVE: Gir du en pengesum i gave til en frivillig organisasjon, som for eksempel Røde kors, kan du få fradrag på skatten, men husk å sjekke om organisasjonen du donerer penger til er godkjent av Skatteetaten. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix.
PENGEGAVE: Gir du en pengesum i gave til en frivillig organisasjon, som for eksempel Røde kors, kan du få fradrag på skatten, men husk å sjekke om organisasjonen du donerer penger til er godkjent av Skatteetaten. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jul er en tid for å gi gaver til familie og venner, men også en gyllen mulighet til å gi noe til noen som trenger det ekstra mye, for eksempel ved å donere penger til en frivillig organisasjon.

Og, visste du at Skatteetaten gir deg fradrag på skatten for slike pengegaver?

Jo, hvis du har gitt pengegave på minst 500 kroner til en frivillig organisasjon og/eller et tros- og livssynssamfunn, kan du føre fradrag for denne i post 3.3.7 i skattemeldingen.

Her er kravene for å få fradrag

Men, det er noen krav for å få skattefradrag for veldedighetsgaver godkjent av Skatteetaten:

  • Pengebeløpet som gis i gave må være minst 500 kroner, og maksimalt fradrag for gaver er 30.000 kroner per år.
  • Pengene må gis til en frivillig organisasjon eller et tros- og livssynssamfunn, og de må innberette beløpet elektronisk til Skatteetaten.
  • Fradraget kan ikke fordeles fritt mellom ektefeller. Det vil si at hvis du har gitt gave sammen med andre og beløpet som er innrapportert på deg er feil, må du be organisasjonen rapportere din forholdsmessige del av gavebeløpet på nytt.

Dette er de godkjente organisasjonene

Du kan gi pengegave til både norske og utenlandske organisasjoner, men for sistnevnte må organisasjonen befinne seg innenfor EØS-området og ha søkt Skattedirektoratet om godkjenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer