Doper seg for å få draget

Derfor doper norske menn seg.

I gruppen med dopingerfaring har 25 prosent vært utsatt for vold på byen mens tallet for de uten dopingerfaring er 11 prosent. Foto: Colourbox.com
I gruppen med dopingerfaring har 25 prosent vært utsatt for vold på byen mens tallet for de uten dopingerfaring er 11 prosent. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dopingmidler er kjent for å gi store svulmende muskler, men det kan gi mye annet også. Politihøgskolen har nettopp offentliggjort en stor omfangsundersøkelse om bruken av dop. Her kommer det blant annet fram at:

  • Personer med dopingerfaring ser ut til å havne i bråk oftere enn dem som ikke bruker doping. Det gjelder både bruken av fysisk vold og å være utsatt for vold.
  • De som bruker dopingmidler bruker mer av andre rusmidler enn de som ikke bruker eller har brukt.
  • De som har brukt dopingmidler opplever en sterkere forventning om en idealkropp enn de som ikke har dopingerfaring.
  • De som bruker eller har brukt dopingmidler har oftere vært i kontakt med PP-tjenesten og barnevernet enn de som ikke har brukt.
  • For de som har dopingerfaring er «sjanse hos det annet kjønn» hovedmotivasjonen for å bruke doping.
Det kommer også fram at de med dopingerfaring har mer kunnskap om virkninger, bivirkninger og fysiologiske prosesser knyttet til bruk av doping og bevissthet rundt kosthold og kosttilskudd. Cirka 25 prosent av de som noen gang har brukt dopingmidler bruker proteinpulver regelmessig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.