Doper seg for bedre sex

Ungdommer bruker kokain for økt nytelse.

Ifølge en fersk rapport er det helt vanlige ungdommer som ruser seg for å få bedre sex. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Ifølge en fersk rapport er det helt vanlige ungdommer som ruser seg for å få bedre sex. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en fersk rapport fra European Institute of Studies on Prevention som viser at unge europeere bruker rusmidler for å bedre sexlivet.

Ifølge rapporten er ungdommer som har testet cannabis, ecstacy, kokain eller alkohol før 16-års alderen også mest tilbøyelige til å debutere tidlig seksuelt, skriver Science Daily.

Ungdommer og unge voksne i alderen 16-35 år fra ni europeiske land, blant dem England, Italia, Spania, Tyskland og Tsjekkia har deltatt i spørreundersøkelsen.

Les også: Dette dreper de unges sexlyst

- Ikke et nytt fenomen

- 28,6 prosent av ungdommene som drikker alkohol gjør det for å mote seg opp til å treffe en mulig sexpartner, og 26,2 prosent av unge kokainbrukere tar kokain for å forlenge samleiet, sier Montse Juan, som har medvirket i arbeidet med den spanske undersøkelsen, til Science Daily.

Astrid Skretting er forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), og hun er ikke overrasket over rapporten.

- Etablering av seksuelle kontakter under påvirkning av rusmidler er ikke verken nytt eller spesielt oppsiktsvekkende, sier hun til DinSide Helse.

Hun legger til at hun ikke er kjent med om tilsvarende undersøkelser er gjort i Norge, men bekrefter at de ikke har registrert noen nye tendenser blant norske ungdommer.

Les også: Unge jenter utnyttes i fylla

Vanlige tenåringer

Den europeiske rapporten viser at det er såkalte "normale" tenåringer som mikser sex og rusmidler sammen. Det fører igjen til mye ubeskyttet sex og flere kjønnssykdomer.

Forskerne bak rapporten kunne også se en klar sammenheng mellom bruk av rusmidler og graden av seksuell aktivitet. Det er fem ganger så stor sannsynlighet for at unge som bruker kokain har hatt fem eller flere sexpartnere det siste året, sammenlignet med dem som ikke bruker rusmidler.

Gutter tar i større grad enn jenter kokain og ecstasy for økt seksuell nytelse, mens jentene debuterer tidligst seksuelt, viser undersøkelsen.

Les også: Slik holder du tenåringen edru

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer