Doper seg for bedre sex

Ungdommer bruker kokain for økt nytelse.

Ifølge en fersk rapport er det helt vanlige ungdommer som ruser seg for å få bedre sex. Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Ifølge en fersk rapport er det helt vanlige ungdommer som ruser seg for å få bedre sex. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en fersk rapport fra European Institute of Studies on Prevention som viser at unge europeere bruker rusmidler for å bedre sexlivet.

Ifølge rapporten er ungdommer som har testet cannabis, ecstacy, kokain eller alkohol før 16-års alderen også mest tilbøyelige til å debutere tidlig seksuelt, skriver Science Daily.

Ungdommer og unge voksne i alderen 16-35 år fra ni europeiske land, blant dem England, Italia, Spania, Tyskland og Tsjekkia har deltatt i spørreundersøkelsen.

Les også: Dette dreper de unges sexlyst

- Ikke et nytt fenomen

- 28,6 prosent av ungdommene som drikker alkohol gjør det for å mote seg opp til å treffe en mulig sexpartner, og 26,2 prosent av unge kokainbrukere tar kokain for å forlenge samleiet, sier Montse Juan, som har medvirket i arbeidet med den spanske undersøkelsen, til Science Daily.

Astrid Skretting er forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), og hun er ikke overrasket over rapporten.

- Etablering av seksuelle kontakter under påvirkning av rusmidler er ikke verken nytt eller spesielt oppsiktsvekkende, sier hun til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer