Døv av MP3-spillere

MP3- og iPod-generasjonen spiller ofte for høy musikk. Nå risikerer de å bli døve 30 år før foreldrene sine.

Publisert
Sist oppdatert

Taktene hamrer inn i ørene. Du hører ikke et snev av det som foregår rundt deg og lever deg inn i musikkens verden. Det er herlig! Det er godt å høre høyt og mye på musikk vi liker! Men dette er nok dessverre ikke så fornuftig, i følge stiftelsen Deafness Research UK.

De viser til en undersøkelse på 1 000 mennesker mellom 16-34 år, skriver Reuters. Over en tredjedel av disse opplever lyder i ørene sine, som er et tegn på hørselsskade etter å ha hørt på for høy musikk. 14 prosent av testpersonene bruker bærbare musikkspillere 28 timer i uken.

Slik kan øresus behandles

- Vi advarer unge personer, som risikerer å bli døve 30 år før foreldregenerasjonen sin, sier Vivienne Michael ved Deafness Research UK. Hun legger til at mens den tidligere generasjonen ble døv først i en alder av 60 eller 70 år, er det nå mange som merker det allerede i 40-års alder.

Men det er ikke bare gjennom bærbare spillere at ungdom eksponeres for høy musikk.

Høy musikk overaltUngdom eksponeres også for høy musikk fra sine avanserte hjemmeanlegg, på diskotek og i bilen, men er uvitende om at dette kan ha skadelige effekter på ørene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer