Dr. House blir pensum

Tysk universitet bruker serien i medisinundervisningen.

Er så bra faglig at det blir læremateriell. Foto: Foxx
Er så bra faglig at det blir læremateriell. Foto: Foxx Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dr. House holder et så faglig godt nivå, at serien snart blir læremateriell på Philipps-universitetet Marburg.

- Det finnes diagnoser der som gir en ekstrem stemning, sier akademisk direktør ved Philipps-universitetet, Jürgen Schäfer, ifølge den tyske avisen Focus Online.

Les også: Legeserier får sex-refs

Det som imponerer ham spesielt er følgende:

- De medisinske tilfellene er delvis så godt vitenskapelig begrunnet, at jeg selv må slå dem opp noen ganger, uttaler Schäfer til Focus Online.

Kardiologer og endokrinologer har muligheten til å ta seminarer i årets lærerplan, hvor de første serierundene med Dr. House er læremateriell. På tross av det høye medisinske nivået på studentene.

Studentene vil følge med på symptomene som utleveres i serien, og deretter forsøke å stille en diagnose på bakgrunn av dette. Det understrekes av det tyske universitetet at Dr. House muligens søker til litt vel drastiske behandlingsmetoder for sine pasienter.

Dette vil imidlertid bli påpekt i undervisningen - og de tyske studentene skal finne alternative metoder som passer bedre. Der legene finner faktiske feil i serien, skal dette brukes til tematisering og diskusjoner under seminarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer