Julebrunost

Dra heller hit

Her er julefavoritten billigst.

JULEBRUNOST: Over grensa fikk du den norske julefavoritten til lavere pris enn i Norge. Foto: Elisabeth Dalseg
JULEBRUNOST: Over grensa fikk du den norske julefavoritten til lavere pris enn i Norge. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går meldte DinSide at prisen på den populære julebrunosten har fått et realt hopp i fjor sammenliknet med fjoråret.

BRUNOST: Det er alltid kjipt når brunosten har blitt så tynn at den bare smuldrer opp når man vil ha seg en osteskive. Men ikke kast restene, finn heller fram en kjevle! Video: Embla Hjort-Larsen / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Da kostet julebrunosten rundt 40-45 kroner i butikkene - og den ble revet ut av hyllene, men da vi sjekket en håndfull norske butikker tirsdag 14. november var prisene henholdsvis 62,90 kroner på Oda og Rema 1000 og 69,90 kroner på Spar og Meny, som tilsvarer en kilopris på nærmere 140 kroner.

Med andre ord en solid økning fra i fjor.

Billigere i Sverige

Er du glad i Tines julebrunost og har tenkt deg over svenskegrensa før jul, bør du benytte anledningen. En prissjekk i dag 15. november, viser nemlig at den norske osten selges billigere i nabolandet. I norske kroner blir det da 56,20 norske kroner, eller 112,40 kroner kiloen.

Veldig populær

Stiv pris eller ei: I år som i fjor rives julebrunosten ut av hyllene.

- Vi er veldig glade for at Tine julebrunost er populær hos forbrukerne. Vi har derfor produsert 16 prosent mer i år enn i fjor. Nesten all 500 grams julebrunost har nå gått ut fra våre lager, uttalte merkevaresjef i Tine, Kjersti R. Sæthre, til DinSide i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer