Billigvare vs. merkevare

- Dramatisk

Reagerer på dette.

SAMME PRODUSENT: Det er Synnøve Finden som produserer Rema 1000 Prima Gulost. Foto: Kirsti Østvang
SAMME PRODUSENT: Det er Synnøve Finden som produserer Rema 1000 Prima Gulost. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økte utgifter på flere fronter har gjort at nordmenn har begynt å bli mer prisbevisste enn tidligere når de handler mat. Det har blant annet ført til at salget av butikkenes egne billigere merkevare øker.

I sin TikTok-serie kalt «Bli Rik» deler Milna Mandusic, som er doktorgradskandidat i maskinlæring og ingeniørvitenskap, en rekke tips innenfor segmentet privatøkonomi.

I en av hennes ferskeste videoer deler hun et «spare-hack» som gjelder nettopp de stadig mer populære billigvarene.

- Dramatisk prisforskjell

En billigvare kan nemlig være produsert av en etablert merkevare, og det kan være penger å spare på å velge butikkens egen vare framfor den etablerte.

Milna Mandusic viser i sin video til et eksempel med Rema 1000 Prima Gulost, som er laget av Synnøve Finden - som jo har sin egen Synnøve Gulost.

Da hun sjekket prisene kostet Rema 1000 Prima Gulost 85 kroner per kilo, mens Synnøve Gulost kostet 109 kroner kiloen. Altså snakker vi om en forskjell i pris på 25 kroner per kilo.

- Det er ganske dramatisk. Når jeg sammenlikner næringsinnholdet ser jeg lite forskjell. I mine øyne kan ikke denne store prisforskjellen dermed forsvares, spesielt siden min gane ikke merker særlig forskjell i smak heller på disse to, sier Milna Mandusic til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer