Drikk kaffe - unngå diabetes

Noen kopper kaffe om dagen kan redusere risikoen for diabetes. Men forskerne ber oss om å vente litt før vi går amok ved kaffetrakteren.

Publisert
Sist oppdatert

Påstanden om kaffens egenskaper mot diabetes bygger på en stor undersøkelse av helsepersonell i USA. Over 120.000 kvinner og menn er undersøkt over en periode på ett til halvannet år.

Målet med undersøkelsen er blant annet å finne sammenhenger mellom kosthold og risikoen for å utvikle forskjellige sykdommer.

Seks kopper om dagenEtter å ha undersøkt resultatene viste det seg at det finnes en klar sammenheng mellom inntak av koffeinprodukter og redusert risiko for å utvikle diabetes type 2.

Undersøkelsen viser også at det er de som drikker aller mest kaffe som har lavest risiko for å utvikle sykdommen. Menn som drakk seks eller flere kaffekopper om dagen kunne regne med over 50% reduksjon i risikoen for diabetes.

Trenger mer kunnskapMen de amerikanske forskerne som står bak undersøkelsen oppfordrer oss allikevel til å ta påstanden om koffeinets velsignelser med en liten klype salt:

-Selv om vår undersøkelse bygger på et stort antall mennesker bør vi være forsiktige med å trekke for bastante konklusjoner.

- Kaffe inneholder mange forskjellige stoffer som kan være bra for forbrenningen av sukker og motvirke diabetes. Vi trenger mer forskning om dette for å finne ut av disse sammenhengene, sier doktor Frank Hu ved Harvard Universitet til telegrambyrået Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer