Drikk te og beskytt hjertet

Grønn te reduserer skadene ved hjerteanfall og slag.

Publisert
Sist oppdatert

Et stoff i teen, som er drukket i over 4000 år, har vist seg å redusere celledød etter slik akutt sykdom. Celledød kan føre til at vev dør og organer slutter å virke.

Eksperter fra Englands institutt for barnehelse utførte studien som er publisert o det medisinske tidsskriftet Federation of Experimental Biology, melder BBC.

Grønn te ble tidligere gitt til pasienter med infeksjonssykdommer, og i det siste har eksperter begynt å utforske helseeffektene av teen.

Når man får et hjerteanfall blir mengden oksygen og næringsstoffer som kommer frem til hjernen og hjertet redusert, noe som fører til celledød og uopprettelig skade.

Forskerne, som ble ledet av doktor Anastasis Stephanou, utførte laboratorietester på et virkestoff i grønn te som heter epigallocatechin-3-gallate (EGCG), og fant ut at det kan redusere celledød etter hjerteanfall og slag.

Det ser ut til å blokkere effekten av et protein som heter Stat 1, som blir aktivert i cellene av denne typen sykdom og har noe med celledød å gjøre.

EGCG ser også ut til å sette fart på gjenoppbyggingen av hjerteceller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer