Drikk vann i varmen

Sommer, sommer sommer! Men hva gjør du når det rett og slett blir for varmt? Les rådene her

Publisert
Sist oppdatert

Heteslag er en alvorlig tilstand som kan bli et resultat av ekstrem overoppheting. Kroppen din har en egen termostat som regulerer kroppstemperaturen ved å svette for å kjøle ned huden. Men om varmen blir for sterk eller du er i en tilstand hvor kroppen ikke fungerer optimalt kan dette systemet bli utilstrekkelig for å takle varmen.

De første symptomeneNår det blir ubehagelig varmt vil du svette mye og føle deg sliten. Om du ikke er i stand til å kjøle ned kroppen i skyggen eller begrense aktiviteten kan resultatet bli heteutmattelse. Dette er en tilstand hvor du føler deg syk av varmen og kan trenge behandling for å komme deg til hektene igjen. Om du føler deg kvalm, svimmel og sliten eller får muskelkramper er det et tegn på at du er på vei inn i heteutmattelse.

Symptomer på heteutmattelse er blek og kjølig hud, hurtig åndedrett og puls og store pupiller. En person med heteutmattelse bør opphøre all aktivitet, komme seg i skyggen og drive forsiktig nedkjøling ved å fjerne klær og kjøle huden med lunkent vann og luft. Om pasienten har nedsatt bevissthet bør lege kontaktes snarest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer