Drikken som ødelegger tennene

Bra for kroppen, men ikke så bra for tennene.

- Tannemaljen tåler ikke stadige syreangrep, og stadig smådrikking er verst, sier lege. Foto: Colourbox.com
- Tannemaljen tåler ikke stadige syreangrep, og stadig smådrikking er verst, sier lege. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har begynt det nye året med et skikkelig helsekick. I år skal det bli andre boller, og du skal være mye sunnere enn i fjor. Det første som står på handlelisten din er frukt – for det er jo kjempesunt, ikke sant?

Både ja og nei.

Les mer:Sportsdrikke ødelegger tenneneFrukt etser bort tenneneDette bør du vite om hull i tennene

Nederst i artikkelen får du tips på hvordan du kan beskytte tannemaljen.

Dårlig for tenner

Frukt er en god kilde til vitaminer, mineraler og antioksidanter, som blant annet er sykdomsforebyggende ved at de har en positiv og beskyttende effekt på cellene i kroppen vår. De uskadeliggjør såkalte frie radikaler. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen og er stoffer som kan angripe cellene våre slik at de blir skadet.

Frukt er også kjent for å sikre god helse ved å forebygge en rekke sykdommer, som kreft og hjerte- og karsykdom. Med andre ord har kroppen svært godt av frukten vi får i oss, men for tennene er det hele en annen sak.

Amerikanske studier viser at sukkeret og syren i fruktjuice kan få verre konsekvenser på tannemaljen enn kontroversielle tannblekingsprodukter som du bruker hjemme, melder Marie Claire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.