Drikker du for mye?

Hver tiende nordmann har problemer med for høyt alkoholkonsum. Det er derimot ingen klare grenser for hva som kan kalles et alkoholproblem. Er du i faresonen?

Publisert
Sist oppdatert

Alkohol er et rusmiddel med sterk tradisjon i Norge. De fleste av oss drikker alkohol ved festlige anledninger som selskap eller familiesammenkomster men har et forsiktig alkoholkonsum utenom dette. Omkring 400.000 nordmenn drikker derimot så ofte eller så mye at det kan betegnes som et problem for den det gjelder og menneskene rundt. Denne andelen står for halvparten av det totale forbruket av alkohol i Norge

AlkoholismeAvhengighet til alkohol betegnes enkelt og greit ved at man ikke klarer å la vær å drikke. Klassiske symptomer på alkoholisme er stort og regelmessig alkoholinntak som man ofte forsøker å skjule for sine omgivelser. Av de som drikker for mye vil omtrent en tredjedel regnes som alkoholikere. Men også blant alkoholikerne vil du finne mange mennesker som fungerer tilsynelatende godt i samfunnet.

Problemer i fyllaSelv om man ikke definerer seg som alkoholiker kan et høyt alkoholkonsum få store konsekvenser. Risikoen for å skade seg selv og andre øker med alkoholinntaket, et stort antall av helgegjestene på legevakten er der på grunn av skader som har skjedd i beruset tilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer