I følge drømmeeksperter bruker vi to timer hver natt på å drømme. I løpet av et 70 år langt liv betyr det seks år med drømmer. Er det rart mennesket er opptatt av fenomenet?
Drømmetydning har vært en populær beskjeftigelse gjennom århundrene. Allerede i det gamle testamentet kan vi lese om Joseph som drømmer om ting som skal skje.
Enkelte sjamaner har brukt drømmer til å stille diagnoser for syke, forutsi været og finne dyr før jakt. Sigmund Freuds psykoanalyse har gjort det svært pinlig å drømme om en koffert.
Forskningen har kommet fram til at drømmer har lite eller ingenting å gjøre med helsen vår. Likevel lurer de fleste på mye om drømmer. Her kan du få svar på noen av spørsmålene.
Forstyrrer drømmer søvnen?Enkelte ganger er man nesten sliten etter en drøm og føler at søvnen ikke har vært så avslappende som den burde være. Søvnen er imidlertid avslappende. Drømmen er en vesentlig del av søvnen og forekommer hver natt. Så selv om du ikke husker drømmene dine, har du likevel drømt.
Søvnen har fire faser som måles fra elektriske impulser i hjernen. Drømmefasen kalles REM-søvn - rapid eye movement. Grunnen til dette navnet er fordi øynene beveger seg under øyelokket. REM-søvnen gir ofte merkelige og livaktige drømmer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger