Drømmer kan avsløre sykdom

Enekelte mener at drømmer kan avsløre hemmeligheter om vår helsetilstand.

Publisert
Sist oppdatert

- Drømmer kan enkelte ganger helt klart være en viktig gjenspeiling av helse og sykdom.

Drømmer kan indisere underliggende sykdommer og muligens også være en utløsende faktor for problemet. Drømmer kan også være et tegn på en psykologisk konflikt hos en person. Men selv om mange mennesker prøver å trekke disse teoriene til det ekstreme, finnes det ingen sikker link mellom drømmer og sykdommer. Drømmer kan ofte gi oss hint men også mange falske tegn, skriver den engelske doktoren Trisha Macnair i en kommentar på BBCs nettsider.

- Jeg tror at de fleste drømmene avspeiler det som skjer på det psykiske planet. Men det som skjer på de psykiske planet har selvsagt også virkning på kroppen - og omvendt. De fleste fagmennesker er i dag enige om at kropp og psyke utgjør en helhet og dermed påvirker hverandre gjensidig, sier den jungianske drømmeanalytikeren og forfatteren Astri Hognestad.

- Men jeg tror det er sjelden at drømmer utelukkende uttrykker en fysisk sykdom, men det kan selvsagt forekomme at drømmer forteller om fysisk sykdom, sier Astri Hognestad.

- Det kan være farlig å tro at hvis man for eksempel drømmer at man har kreft eller får hjerteinfarkt, så betyr det at man fysisk sett lider av disse sykdommene. Som regel er sykdomsdrømmer et bilde på indre konflikter, sier Hognestad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer