Dropp bordsaltet!

Det finnes langt bedre saker å bruke på maten.

Denne bøssa bør du ikke bruke for ofte. Foto: Colourbox
Denne bøssa bør du ikke bruke for ofte. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du over hva du salter maten med? Det burde du gjøre, en større fersk studie tatt i betraktning.

Forskere ved Wageningen universitet i Nederland har sammen med Unilever gransket saltkonsumet i 21 vestlige land.

Dette har de igjen sett i forhold til inntaket av kalium i de respektive landene. Resultatet er nokså entydig: Vi spiser for mye salt og får i oss for lite kalium.

Les også: Dette er saltere enn potetgull

Mye salt = høyt blodtrykk

Følgen av overdreven saltbruk er at altfor mange av oss får for høyt blodtrykk. Faktisk har bare 20-30 prosent av befolkningen i den vestlige verden optimalt blodtrykk.

Bordsaltet er storsynderen selv når det gjelder å øke blodtrykket vårt. Norske myndigheter anbefaler at du spiser fem gram salt per dag, men Ola Nordmann likevel spiser i gjennomsnitt det dobbelte. Unge menn er blant verstingene.

Lyst til å kutte ned på bordsaltet? Her er det hjelp å få

Velg dette i stedet

Men maten kan jo fort bli ganske smakløs om du kutter saltet helt. Løsningen da er å erstatte bordsaltet med mineralsalt som inneholder kalium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer