Dropp denne frokostblandingen

Inneholder mer sukker enn iskrem. Se hvilke typer som er verst.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hva noen av de vanligste frokostblandingene egentlig inneholder? Forbrukernes vaktbikkje i Storbritannia, Which, har gransket en rekke typer.

De har funnet ut at mange frokostblandinger inneholder mer sukker enn iskrem, og noen inneholder like mye salt som potetgull.

Les også: Spis riktig frokost

Også i Norge

Da Which målte frokostblandingene opp mot britiske helsemyndigheters retningslinjer for sunn mat, var det bare åtte prosent av de testede merkene som holdt mål. Mange av disse frokostblandingene finner du også i norske butikkhyller.

Bare én av 28 frokostblandinger som blir markedsført til barn hadde ikke høyt sukkerinnhold, til gjengjeld var denne typen full av salt.

Les også: Denne maten gjør deg slank

- Sjokkerende

- Det er spesielt sjokkerende at nesten alle frokostblandingene som er rettet mot barn er usunne, sier Sue Davies i Which til Daily Mail.

Iskremen frokostblandingene ble målt opp mot er Dark Chocolate Fudge Brownie Ice Cream fra Tesco. Den inneholder 11,6 gram sukker per porsjon/skål.

Til sammenligning inneholder én porsjon (40 gram) av frokostblandingene Kellogg's Coco Pops, Kellogg's Frosties og Kellogg's Ricicles 14,8 gram sukker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer