Dropp denne frokostblandingen

Inneholder mer sukker enn iskrem. Se hvilke typer som er verst.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hva noen av de vanligste frokostblandingene egentlig inneholder? Forbrukernes vaktbikkje i Storbritannia, Which, har gransket en rekke typer.

De har funnet ut at mange frokostblandinger inneholder mer sukker enn iskrem, og noen inneholder like mye salt som potetgull.

Les også: Spis riktig frokost

Også i Norge

Da Which målte frokostblandingene opp mot britiske helsemyndigheters retningslinjer for sunn mat, var det bare åtte prosent av de testede merkene som holdt mål. Mange av disse frokostblandingene finner du også i norske butikkhyller.

Bare én av 28 frokostblandinger som blir markedsført til barn hadde ikke høyt sukkerinnhold, til gjengjeld var denne typen full av salt.

Les også: Denne maten gjør deg slank

- Sjokkerende

- Det er spesielt sjokkerende at nesten alle frokostblandingene som er rettet mot barn er usunne, sier Sue Davies i Which til Daily Mail.

Iskremen frokostblandingene ble målt opp mot er Dark Chocolate Fudge Brownie Ice Cream fra Tesco. Den inneholder 11,6 gram sukker per porsjon/skål.

Til sammenligning inneholder én porsjon (40 gram) av frokostblandingene Kellogg's Coco Pops, Kellogg's Frosties og Kellogg's Ricicles 14,8 gram sukker.

Selv Kellogg's Special K, som markedføres til folk som er opptatt av å holde linjene, inneholder 5,16 gram sukker i en porsjon på 40 gram.

ProduktSukker per 100 gSukker per porsjon på 40 g (uten melk)
Morrisons Choco Crackles38,4 g15,36 g
Kellogg's Coco Pops Moons & Stars37 g14,8 g
Kellogg's Frosties37 g14,8 g
Kellogg's Ricicles37 g14,8 g
Sainsbury's Choco Rice Pops36 g14,4 g
Tesco Choco Snaps36 g14,4 g
Nestle Cookie Crisp35,3 g14,12 g
Nestle Cheerios Honey35,1 g14,04 g
Kellogg's Crunchy Nut35 g14 g
Nestle Nesquik35 g14 g

Her er sukkerverstingene blant frokostblandingene.

Spiser mer enn vi er klar over

I næringsoversikten på pakkene står det at én porsjon tilsvarer 30 gram frokostblanding. Ifølge britiske helsemyndigheter er det imidlertid mer realistisk å anslå at folk spiser 50 gram per porsjon, og dermed får i seg mer sukker enn de er klar over.

Les også: Ned i vekt med frokostegg

En talsmann for Kellogg's sier til Daily Mail at resultatene fra undersøkelsen ikke må overskygge tidligere forskningsresultater som viser at folk som spiser frokostblanding er slankere enn andre, uavhengig av sukkerinnholdet i frokostblandingen.

Her er Which' fulle oversikt over hvor mye fett, salt og sukker det er i en rekke frokostblandinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer