Dropp dette før konserten

Det gjør tissetrangen større.

Det er litt kjipt (og kanskje umulig) å gå på toalettet midt under konserten... Foto: colourbox.com
Det er litt kjipt (og kanskje umulig) å gå på toalettet midt under konserten... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lider du av overaktiv blære? Eller vil du bare helst gå minst mulig på toalettet – for eksempel fordi du er på konsert eller festival? Da kan det være verdt å ta en kikk på disse rådene. Det finnes nemlig ulike typer mat og drikke som kan gjøre tissetrangen mye større enn nødvendig - særlig hos deg som allerede har en litt ømfintlig blære. Visste du for eksempel av at du kan bli tissetrengt av å drikke for lite?

1. For mye væske

Dette er nokså logisk – generelt er det jo slik at jo mer du drikker, jo oftere må du på toalettet. Men du bør selvsagt drikke nok. Du trenger en viss mengde væske hver dag for å holde kroppen din sunn og frisk, og unngå å bli dehydrert.

Men hvis du drikker for mye vann eller annen væske, vil det fort bety stadige turer på toalettet. Ikke drikk mer enn to liter vann eller annen væske om dagen, og drikk mesteparten på dagtid. Hvis du begrenser væskeinntaket om kvelden slipper du nemlig å stå opp om natten for å gå på toalettet.

Les også: Drakk ti liter vann og døde

2. For lite væske

Det var kanskje mer overraskende? Det å være for sparsom med væskeinntaket kan nemlig slå tilbake på deg selv, da det kan irritere blæren og føre til infeksjon. Så selv om ferske studier antyder at man antakeligvis ikke trenger å drikke åtte glass vann om dagen, må du fortsatt drikke. Men hvor mye? Ekspertene anbefaler minst én liter væske om dagen. I tillegg får du rundt 20 prosent av det samlede vanninntaket ditt fra mat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.