Dropp dette på Quarten

Årets advarsel før musikkfestivalene braker løs er: Stagediving er farlig!

Foto: illustrasjon: Per Ervland
Foto: illustrasjon: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjenner de vanligste advarslene: Ikke drikk for mye alkohol, ikke bruk dop, drikk masse vann, bruk solbeskyttelse når det er mye sol og hold tær og føtter tørre.

Løssluppen i sommer?

Med Mira Craig minnene rimelig friskt i minne, kommer det i år en ekstra advarsel: Det er å unngå stagediving og såkalt crowdsurfing.

For noen år siden knuste Mira Craig kneskålen sin etter en mislykket flytur over publikum.

Stagediving er når en aktør under en konsert slipper seg ned på publikum og blir tatt i mot av deres armer, ifølge Wikipedia. Dette fører ofte til crowdsurfing, hvor vedkommende blir fraktet av gårde av publikum.

Finn festivalen for degPlugg igjen ørene på konsert

Årsaken til at det nå går ut advarsler mot dette, er fordi det kan være farlig. I verste fall kan det føre til dødsfall, ifølge BBC.

Whiplash og blåveis

Noen kan oppleve å få blåmerker, forstuinger og til og med whiplash-liknende skader, hvis de faller på bakken, sier fysioterapeut Sammy Margo.

Slynger kan hjelpe mot whiplash

Men det er ikke bare personen som utfører et scenestup som kan skade seg, for det kan også personer som står blant folkemengden. Særlig hvis de som kommer flyvende i luften lander rett på en person, og i tillegg har på seg noen harde og skarpe gjenstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer