Dropp kontantkortet - velg beløpssperre

Kontantkort til mobiltelefon er en rask og grei løsning. Men med minuttpriser på opp mot 6 kroner blir selv korte samtaler svindyre. Vi forteller deg hvordan du kan spare penger når du ringer, samtidig som du beholder kontrollen over forbruket ditt.

Ill: Anne Angelshaug
Ill: Anne Angelshaug Vis mer
Publisert

Målgruppen for kontantkortene er i hovedsak yngre mennesker som har behov for enkle tjenester, med en tett kontroll med kostnadene. Foreldre ser på det som en grei måte å holde kontroll på barnas mobilbruk, mens andre ser på det som et middel for å holde seg innenfor budsjettene. Ulempen viser seg selvsagt i de dyre tellerskrittene.

Dyrt

Kontantkortbrukerne ringer gjerne så mye at et kontantkort blir ulønnsomt i forhold til andre abonnementer, men til tross for dette tar de ikke sjansen på å gå bort fra kontantkortet.

Nå finnes det en alternative løsninger for deg som ønsker kontrollen du har med et kontantkort, samtidig som du kan nyte godt av de lave abonnementsprisene.

Behold kontrollen

Mobilselskapene har lansert tjenester der du på forhånd kan bestemme hvor mye du ønsker å ringe for i måneden. NetCom tilbyr et abonnement der du på forskudd betaler 200 kroner, for så å kunne ringe for hele dette beløpet i løpet av den påfølgende måned.

Telenor tilbyr en annen løsning. Du velger selv hvor mye du ønsker å ringe for i måneden, så legges det inn en sperre på dette beløpet i abonnementet ditt. Denne beløpssperren koster deg 15 kroner i måneden, og kommer i tillegg til abonnements faste kostnadene. Prisliste for de forskjellige abonnementene finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer