Individuell pensjonssparing

Dropper å spare til pensjonstilværelsen

Det er ett år siden den nye IPS-ordningen trådde i kraft, men mange dropper å spare selv til sin egen pensjonstilværelse, ifølge SpareBank 1.

DROPPER PENSJONSSPARING: Ifølge SpareBank 1 er det mange som dropper å spare til pensjonisttilværelsen. Foto: Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix.
DROPPER PENSJONSSPARING: Ifølge SpareBank 1 er det mange som dropper å spare til pensjonisttilværelsen. Foto: Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Jeg tror folk vegrer seg for å binde pengene til pensjonsalder, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1.

Av de over én million kundene til SpareBank 1, har kun 15.000 kunder opprettet en IPS-konto siden den nye IPS-ordningen (individuell pensjonssparing med skattefordel) trådde i kraft 1. november i fjor, ifølge bankens egne tall.

Det årlige sparebeløpet i IPS-ordningen kan være opptil 40.000 kroner, mot 15.000 kroner i den forrige ordningen. Pengene er bundet fram til pensjonsalderen og kan tidligst utbetales fra 62 år.

Menn sparer mer enn kvinner

– Jeg mener uansett at alle i jobb må spare selv til pensjon. Det kan være vanskelig å se for seg pensjonisttilværelsen når en er i tjueårene, men starter du tidlig har du gode muligheter til å virkelig oppnå renteeffekter samtidig som du får drahjelp av fordelen med utsatt skatt, sier Gundersen.

Ifølge tallene fra SpareBank 1, er det folk i Akershus og Rogaland som i snitt har spart mest i løpet av det året som har gått, med over 20.000 kroner spart i snitt pr kunde i begge de to fylkene. Totalt er det en overvekt av menn som har spart til pensjon gjennom IPS, og hver mann sparer i snitt også mer enn kvinnene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer