Individuell pensjonssparing

Dropper å spare til pensjonstilværelsen

Det er ett år siden den nye IPS-ordningen trådde i kraft, men mange dropper å spare selv til sin egen pensjonstilværelse, ifølge SpareBank 1.

DROPPER PENSJONSSPARING: Ifølge SpareBank 1 er det mange som dropper å spare til pensjonisttilværelsen. Foto: Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix.
DROPPER PENSJONSSPARING: Ifølge SpareBank 1 er det mange som dropper å spare til pensjonisttilværelsen. Foto: Foto: Wayhome studio/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Jeg tror folk vegrer seg for å binde pengene til pensjonsalder, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i SpareBank 1.

Av de over én million kundene til SpareBank 1, har kun 15.000 kunder opprettet en IPS-konto siden den nye IPS-ordningen (individuell pensjonssparing med skattefordel) trådde i kraft 1. november i fjor, ifølge bankens egne tall.

Det årlige sparebeløpet i IPS-ordningen kan være opptil 40.000 kroner, mot 15.000 kroner i den forrige ordningen. Pengene er bundet fram til pensjonsalderen og kan tidligst utbetales fra 62 år.

Menn sparer mer enn kvinner

– Jeg mener uansett at alle i jobb må spare selv til pensjon. Det kan være vanskelig å se for seg pensjonisttilværelsen når en er i tjueårene, men starter du tidlig har du gode muligheter til å virkelig oppnå renteeffekter samtidig som du får drahjelp av fordelen med utsatt skatt, sier Gundersen.

Ifølge tallene fra SpareBank 1, er det folk i Akershus og Rogaland som i snitt har spart mest i løpet av det året som har gått, med over 20.000 kroner spart i snitt pr kunde i begge de to fylkene. Totalt er det en overvekt av menn som har spart til pensjon gjennom IPS, og hver mann sparer i snitt også mer enn kvinnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer