Dropper ADSL-'bundling'

Etter press fra myndighetene slutter nå Telenor å kreve at ADSL-kunder også er telefonabonnenter hos dem. Konkurransen innen ADSL skjerpes.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Siden Telenor lanserte ADSL for privatkunder har selskapet stilt som betingelse at kundene også har telefonabonnement hos dem.

Løser opp

Nå gir Telenor etter og løser opp 'bundlingen'. Nå praktiserer de ikke lenger bindingen mellom ADSL og telefoni.

- Som pilotprosjekt har vi etablert et ADSL-tilbud for studenter, hvor de ikke må være telefonabonnenter. Vi vil antagelig tilby massemarkedet det samme før jul, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Plus.

Dropper ADSL-'bundling'

Det var Forbrukerombudet i samarbeid med Post- og teletilsynet som opp saken med Telenor tidligere i år.

Pilotprosjekt

Myndighetene så på dette som samsalg eller 'bundling', noe som gir Telenor konkurransefordeler i forhold til mindre teleselskaper.

- Vi har vært klar over at 'bundling' er omstridt, men nå tester vi ut ADSL uten telefoni. På grunn av tekniske ting i vårt ordre- og fakturasystem er må vi endre dette gradvis, sier Lessum.

Men det koster penger å unnslippe kravet om telefoniabonnement. Studenttilbudet har nemlig to priser - en med binding og en uten:

To priser

 • Med telefoni: 349 kroner/måned
 • Uten telefoni: 399 kroner/måned

  Telenor har ikke informert Post- og teletilsynet om denne prisforskjellen, bare at de prøver ut ADSL-abonnementet uten telefonibinding.

  - Foreløpig har vi ingen kommentar til det. Mer interessant er det om prisforskjellen er der når Telenor fjerner telefonibindingen for massemarkedet, sier Øystein Hoel, seksjonssjef i Post og teletilsynet.

  Relaterte verktøy:
  Telefonkalkulatoren

  Surfekalkulatoren

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer