Dropper ferien for astmasyke barn

Mens vi andre gleder oss til sommerferien, tar ikke problemene ferie for foreldre som har astmasyke barn.

Pollensesongen er ofte veldig plagsom. FOTO: Colourbox.com Foto: MAXPPP
Pollensesongen er ofte veldig plagsom. FOTO: Colourbox.com Foto: MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over halvparten av foreldrene til de minste barna sier barnets sykdom går utover familielivet, mens tallene for de største er 46 prosent. De sliter med søvnløse netter, hostende barn og ødelagte ferier.

Det viser en undersøkelse Research International har gjort for legemiddelselskapet MSD og Norges Astma og Allergiforening. Undersøkelsen er utført på 155 foreldre med astmasyke barn i alderen 0-5 og 6-12 år.

Er minstemann astmasyk setter det også store begrensinger for livet til resten av familien. Ferie må avlyses, turen til Legoland eller Rhodos må droppes. Astma og allergiforbundet forteller om fortvilte foreldre som ikke får familielivet til å henge sammen.

- For familier med astmasyke barn står utfordringene i kø når det gjelder sydenferier eller lengre reiser. Vi opplever at foreldrene planlegger nitidig for å unngå sykdomsforverring og stress, sier kommunikasjonssjef Tonje Waaktar Gamst i Norges Astma og Allergi forening til DinSide Helse.

Vanskelig på flyet

Gamst sier at selve flyturen kan være problematisk.

- Aircondition, trekk, peanøttservering, parfyme og støv i tepper og flyseter kan skape problemer for lungekapasiteten eller for de som er svært allergiske, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer