Dropper fritidsaktiviteter på grunn av høy pris

27 prosent av barnefamilier i Norge sier de har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. – Hjerteskjærende, mener Frivillighet Norge.

HAR IKKE RÅD: 27 prosent av barnefamilier i Norge sier de har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. Tidligere pristester på Dinside viser at prisene for en vanlig barneidrett som fotball spriker enormt fra klubb til klubb. Foto: NTB scanpix
HAR IKKE RÅD: 27 prosent av barnefamilier i Norge sier de har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostnader. Tidligere pristester på Dinside viser at prisene for en vanlig barneidrett som fotball spriker enormt fra klubb til klubb. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tallene kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Kantar på oppdrag fra Frivillighet Norge.

27 prosent oppgir i undersøkelsen at de selv eller noen i deres familie har latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av for høye kostnader.

Det bekymrer Frivillighet Norges generalsekretær.

– Vi må stille opp

– Det er hjerteskjærende å tenke på at noen barn ikke får være med. Det må vi gjøre vårt beste for at ikke skjer. Som forelder er det vondt å ikke kunne gi barnet sitt muligheten til å delta. Her må vi stille opp for hverandre og sørge for at fotballag, korps, teatergrupper og andre fritidsaktiviteter er tilgjengelig for alle, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Han understreker at problemet er kjent fra før av, men at han likevel er overrasket over at tallene er så høye.

Færre aktiviteter

I 2018 gjorde også DNB en liknende undersøkelse, hvor de fant at 27 prosent av barna i alderen 0–17 år i dag ikke deltar i noen organisert fritidsaktivitet i løpet av en uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer