Drosjekalkulator for Oslo

Dra markøren dit du skal i Oslo, og vår nye Drosjekalkulator gir deg prisen med byens fem selskaper.

Visste du at du egentlig står fritt til å velge hvilken taxi du vil kjøre med?
Visste du at du egentlig står fritt til å velge hvilken taxi du vil kjøre med? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drosjetakster er temmelig kompliserte greier. De fleste selskapene har fire forskjellige tidssoner, avhengig av klokkeslett, ukedag og hvorvidt det er en helge- eller høytidsdag. For hver av av tidssonene er det forskjellig takst avhengig av antallet passasjerer.

DinSide har gjort det enklere for deg, ved en kalkulator der du bruker musepekeren til å sette start- og endepunkt på kartet, så kommer prisen med byens fem selskaper frem.

Prøv drosjekalkulatoren

Fire summer på kvitteringen

Når turen er over, får du en kvittering hvor totalsummen er fordelt på fire kategorier: Såkalt påslag (en sum taksameteret starter på), betaling for tiden bilen sto stille, betaling for tiden bilen kjørte svært sakte/sto i kø og vanlig kilometerbetaling.

Kalkulatoren gjør et forsøk på å beregne alle fire.

Les også: Drosjene må synliggjøre prisene

Klokkeslettet fra din datamaskin

Kalkulatoren beregner prisen for 1-4 personer i bilen, altså en vanlig drosje. Påslaget henter vi fra selskapenes prislister. Dette vil variere med tidssonen, og kalkulatoren velger riktig tidssone ved hjelp av klokken på datamaskinen din (den bør altså gå riktig).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.