Drosjekunder får det enklere

Nå blir det kontroll med taksametrene og prisopplysning på holdeplassene.

Som drosjekunde har du rettigheter. Du trenger for eksempel ikke å velge den første bilen i køen. Foto: Kim Jansson
Som drosjekunde har du rettigheter. Du trenger for eksempel ikke å velge den første bilen i køen. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir snart enklere å være drosjekunde. Forbrukerrådet har vært pådriver for at du som kunde skal ha mer kontroll over drosjevalget. En forskrift om taksametre er vedtatt av Nærings- og Handelsdepartementet, og reglene trer i kraft 1. januar 2010. Senest 1. januar 2010 må alle taksametre oppfylle kravene og ha gyldig godkjenning.

Ifølge Forbrukerrådet blir det krav om plombering av sentrale komponenter i taksametrene, og dette skal bidra til å forhindre manipulering og dermed redusere muligheten for bedrageri. Installasjonen av taksametrene må dessuten kontrolleres av Justervesenet før taksametrene tas i bruk, og de skal årlig etterses av Justervesenet.

- Kontroll med taksametrene er viktig for å øke publikums tillit til bransjen. Til nå har det vært vanskelig for forbrukerne å oppdage evt. feil eller avvik, sier regionsjef Benedicte Bergseng Mælan i Forbrukerrådet.

Disse får ekstra billig taxi

Prisopplysninger på holdeplassene

Et annet viktig tiltak er å bedre prisinformasjonen ut til kunden.

- Vi har lenge tatt til orde for bedre prisopplysning på holdeplassene – og det på egne skilt. - Dette vil blant annet gjøre det lettere for forbrukerne å orientere seg om priser før de velger drosje, sier Bergseng Mælan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer