Drosjene taper terreng

Mens annen kollektivtransport jubler over god flyplasstrafikk, sutrer drosjenæringen over magre tider.

Publisert

Ikke så rart kanskje, at drosjenæringen taper kampen om kundemassene, når man ser hva det koster med taxitransport til hovedflyplassen.

Mens en sentrumsbeboer betalte omkring 50 kroner fra Oslo til Fornebu, må du nå regne med å betale 200 kroner per person for å reise med Fly-Taxi. Og da risikerer du i tillegg at bilen stopper og tar opp inntil 15 andre personer underveis, forteller de hos Oslo Taxi. For å bestille en Fly-Taxi i Oslo ringer du 22 38 80 70.

Vanlig taxi med plass til inntil 4 personer vil koste mellom 550 og 700 kroner fra Oslo sentrum til Gardermoen på dagtid. Tar du en ubestilt taxi fra Gardermoen, må du i tillegg til vanlig takst betale 25 kroner. Dette beløpet blir taxiene belastet med for å stå å vente på reisende ved den nye hovedflyplassen.

Kan bli dyrt

Reiser du fra steder lenger unna blir det enda dyrere. For eksempel vil en vanlig taxitur fra Asker koste omkring 880 kroner, opplyses det hos Asker og Bærum Taxi. Men også fra disse kommunene kan du reise med Fly-Taxi og Charter-Taxi. Prisene fra Asker blir som følger: Med en til fire personer i en bestilt Fly-Taxi vil det koste 970 kroner til sammen. Er dere 4 personer betaler du altså bare 242 kroner selv. Reiser du alene i Fly-Taxi må du regne med å betale 520 kroner, mens du slipper unna med omkring 260 kroner i en Charter-Taxi som stopper på inntil seks adresser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.