Drosjer må synliggjøre priser

Enklere prisopplysning skal gjøre det lettere å velge billigste taxi.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet arbeider med å få på plass en ordning der drosjene må oppgi prisen på en liste i bilvinduet.

Rådgiver i Forbrukerrådet, Trond H. Nilsen sier til NRK at han håper ordningen kan være på plass i norske byer fra nyttår.

Verdens verste taxisjåfører

Det har lenge vært fritt taxivalg der det er konkurranse, men gammel vane gjør at kundene ikke benytter seg av det men tar bilen først i køen.

Synlig prisopplysning skal gjøre det lettere å velge taxi. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.no
Synlig prisopplysning skal gjøre det lettere å velge taxi. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.no Vis mer


– Det har vært et regulert marked tidligere der myndighetene satte prisen, sier Nilsen. Han mener drosjene heller ikke har noen kultur for å vise prisene sine.

Nå skal det bli mulig å sammenligne før en setter seg inn i bilen. En arbeidsgruppe jobber med å få på plass en ordning etter svensk mønster der en prisliste med minstetakst, helgetakster og nattillegg skal henge i bilvinduet.

Nilsen mener det er mye å spare ved å velge riktig drosje.

– Gardermoen er et godt eksempel på hva som skjer når en har dårlig prisopplysning. Her kunne en spart inn en flytur om en hadde valgt rett taxi, sier han.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer